Mental & Performans Koçluğu

Mental & Performans koçluğu, temel olarak kişinin bulunduğu yerden olmak istediği yere doğru yaptığı bir yolculukta ona yol arkadaşlığı yapmaktır. Kişinin kendisini tanıması, yapabileceklerine dair net ve objektif bir farkındalığa sahip olması esastır. Freud “kişinin bulunduğu yer ile olmak istediği yer arasındaki fark artarsa iç çatışma başlar” der.   Önemli olan hedefi küçültmek değildir; belli ara duraklar belirleyerek ilerlemeyi doğru planlayabilmektir.

Performans artışı tek yönlü bir çalışmayla gerçekleşmez. Mental destek şarttır: Sürdürülebilir moral ve motivasyonun yaratılması, bunun desteklediği disiplinli çalışmanın oluşturulması ancak mental güçlü sağlanır. Performans artışı bunlara paralel olarak ortaya çıkarken artış ivmesinin yükseliş açısı sürekli kontrol altında tutulmalıdır. Yapılan çalışmaların sonucu alınmaya başlandığında performansta ortaya çıkan bu yükseliş bir ivme yaratır. Bu performans artış ivmesidir.

Ve bu ivme artışının kişide bir doyum yaratması istenilmeyen bir sonuçtur. Kontrol altında tutulması bu nedenle çok önemlidir. Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay 2016 yılında İstanbul Cup’ta şampiyon olarak dünya sıralamasında ilk 100’e girerek 60 numara olduğunda ya da yine milli dalgıcımız Şahika Ercümen Kaş’ta dünya rekorlarını kırdığında bu çalışmaların meyvelerini toplamıştı.  Sporcuların yanı sıra benzer çalışma üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle ya da kariyerinde belirli bir hedefi netleştirmiş kişilerle de yapılmaktadır.